Damascus-Helsinki on suomalais-syyrialaisesta kohtaamisesta, ystävyydestä ja yhteistyöstä syntynyt projekti, joka alkoi illallisesta ja kehittyi pop-up ravintolaksi, catering-palveluksi ja kahden sijainnin ravintola-kahvilaksi. Damascus-Helsinki projekti syntyi Syyrialaisten Wisam ja Yasmin Abboudin sekä Hanan Sneihin tutustuttua suomalaisiin sisaruksiin Aija ja Janne Salovaaraan.

Muutaman pop-upin, monen tapahtuman ja kymmenien caterin-keikkojen jälkeen perustimme Cafe Damascus Oyn kesällä 2017. Myöhemmin saman vuoden syksyllä, avasimme ensimmäisen kahvila-ravintolamme Töölön Savilankatu 1een.

Vuoden päästä ensimmäisestä sijainnistamme, avasimme syyskuussa 2018 suuremman ravintola-kahvilan Kalliolan Setlementtitalon aulaan, osoitteeseen Sturenkatu 11.

Cafe Damascus valmistaa syyrialaisia herkkuja autenttisista raaka-aineista, perinteistellä ja joskus kokeilevalla reseptiikalla. Kahden ravintola-kahvilan lisäksi teemme ahkerasti cateringiä ja osallistumme tapahtumiin. Caterin-palvelumme on kasvanut suosituksi osaksi yritystämme, ja uusien tilojen myötä saimme entistä suuremman ja ammattilaisemman keittiön käyttöömme.

Cafe Damascus mediassa